O nama

Korjeni naše tvrtke sežu do trenutka kada je gupa entuzijasta odlučila izraditi sustav koji će omogućiti čitanje svega onog što oko vidi (broj, slovo, kazaljka, promjena boje) i pretvaranje takvog podatka u i oblik pogodan za daljnju digitalnu obradu.

Daljinsko očitanje

Tvrtka Legitterus d.o.o. proizvela je sustav daljinskog očitavanja analognih brojača, projekt koji za većinu kompanija koje imaju potrebu za očitanjem analognih brojača znači iskorak u budućnost. Sustav daljinskog očitanja Legitterus d.o.o. posebno je pogodan za naftovode, plinovode, vodovode, kontrolu rada udaljenih agregata, praćenje radnih strojeva i sl., odnosno primjenjiv je na svakom mjestu gdje je već ugrađen analogni brojač (mehanički ili neki drugi).

Jedinstven sustav

Sustav za očitanje Legitterus jedinstven je po tome što omogućuje daljinsko i automatizirano očitavanje različitih alfanumeričkih podataka s pokazivača na različitim vrstama uređaja, vodomjera, plinomjera, pokazivača pritiska, pokazivača topline, pokazivača nivoai sl. Načinom očitanja i procesiranja podataka omogućava osim samog preuzimanja podataka o potrošnji odnosno stanju očitanja, prijenos vizualne informacije u obliku slike očitanja čime je omogućeno dokumentiranje početnog i završnog stanja u periodu očitavanja koje se može koristiti kao dokaz vrijednosti očitanja i prilog ispostavljenom računu, kao i za vizualni komparativni nadzor očitanja bez potrebe izlaska na mjesto očitanja. Za očitanje analognog brojača nije potrebno mijenati do sada ugrađene brojače, za koja se već posjeduje tipsko odobrenje nadležne mjeriteljske institucije, već se jedinica za očitanje jednostavno ugrađuje na već ugrađene brojače i omogućava automatsko očitavanja bez narušavanja integriteta brojača kojim se gubi valjanost tipnog odobrenja.

Briga za korisnike 

Tvrtka Legitterus d.o.o. posebnu pažnju posvećuje svojim korisnicima. Nudimo cijeli niz usluga i rješenja, kako za distributere, tako i za potrošače. Sustav Legitterus koristi najmodernije web tehnilogije putem kojih je omogućeno korištenje sustava u obliku SAAS (softver kao usluga), gdje je za operacije očitanja dovoljan standardni internet preglednik. Prednosti ovakvog sustava je mogućnost priključka neograničenog broja PC-a, tableta ili smartphona i dostupnost očitanja sa bilo kojeg mjesta. Mogućnost generiranja automatskih dnevnih izvješća.

Sigurnost

Sustav Legitterus osmišljen je ciljem osiguranja sigurnosti i točnosti očitanja (ako sustav ne pošalje sliku brojila, očitanja nema, te se nepotpuno očitanje registrira kao greška i provjerava se razlog iste i to kroz provjeru sustava veze, softverski i na terenu), a također i maksimalno mogućoj zaštiti od manipuliranja podatcima očitanja (smetnja na vezama, zlonamjerni upad u sustav i sl.) Sustav Legitterus sasvojom dvosmjernom komunikacijom i modularnim konceptom omogućava i nadzor nad kritičnim stanjima sustava, prekomjerna potrošnja, curenje, prekomjernog broja okretaja, temperaturi i sl., pri čemu aplikativni sustav generira alarmnu poruku korisniku i distributeru. Sustav Legitterus pruža i mogućnost upravljanja daljinski kontroliranim elektičnim zaporima (ventilima), kao i raznim daljinski kontroliranim električnim aktuatorima i senzorima.

Tvrtka

Dragan Merlić

Direktor

+385 91 2244 562

dragan@legitterus.hr

Zoran Đurić

Direktor prodaje

+385 91 9063 512

zoran@legitterus.hr